در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

بعد از غذا، چای و شیرینی بخوریم؟ | به این شرط بعد از خوردن غذا بخوابید

  • کد خبر: ۲۳۴۸۲۱
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۳
بعد از غذا، چای و شیرینی بخوریم؟ | به این شرط بعد از خوردن غذا بخوابید
اگر عادت کرده‌اید که همراه غذا آب بخورید، یا برای هضم بهتر بلافاصله بعد از غذا، شیرینی و دسر مصرف نکنید یا حتی احساس سنگینی دارید و به سرعت یک چرت کوتاه تدارک می‌بینند، احتمال بروز برخی بیماری‌ها را در خود افزایش می‌دهید.

به گزارش شهرآرانیوز، شاید بار‌ها شنیده باشید که خوابیدن بلافاصله بعد از غذا خوردن، خطرناک است، دلایل مختلفی هم برای مضرات این کار به گوش می‌رسد، از اضافه وزن و آسیب‌های گوارشی گرفته تا حتی سکته قلبی!

البته که متخصصان تغذیه سکته‌های قلبی بعد از خوردن وعده‌های غذایی را تایید نمی‌کنند. در این باره دکتر مریم مظاهریون، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو انجمن تغذیه ایران می‌گوید: همیشه از مزایای یک چرت نیمروزی گفته‌اند، اما تا به حال به چنین خبری که خوابیدن بعد از غذا منجر به سکته می‌شود را جایی نخوانده‌ام. البته هیچ زمانی هم نگفته‌اند که بلافاصله بعد از غذا چرت بزنید یا بخوابید، بلکه تاکید این است که پس از صرف غذا ۱۰ تا ۱۵ دقیقه راه بروید تا قند غذای مصرفی تحت کنترل قرار بگیرد و سوختن آن آغاز شود، بعد از آن خوابیدن مشکلی ندارد و خیلی هم خوب است.

او ادامه می‌دهد: در مورد عوارض شدید خوابیدن پس از صرف غذا از جمله سکته مغزی و قلبی نظری نیز ندارم و شاید مربوط به نتایج یک تحقیق جدید باشد، اما درباره عوارضی از جمله سوزش، همان ۱۰ تا ۱۵ دقیقه راه رفتن بعد از غذا توصیه می‌شود تا قند بالای ناشی از خوردن غذا سوخته شده و وارد سلول‌ها شود. این مساله هضم غذا را هم تا حدی آسان‌تر می‌کند.

بعد از غذا چای و شیرینی بخوریم؟

این متخصص تغذیه درباره عادت خوردن چای، شیرینی، میوه و تنقلات بلافاصله پس از غذا، عنوان می‌کند: به این اتفاق هم در علم پزشکی و هم در طب سنتی «درهم‌خوری» می‌گویند، در زمینه دارو هم نباید همه دارو‌ها یکجا خورده شود. در کل گفته می‌شود بین وعده‌های غذایی فاصله باشد. زمانی که شما آجیل یا میوه را بعد از صرف یک غذای سنگین می‌خورید، این یکجا خوردن به دستگاه گوارش فشار می‌آورد.

او در توضیح عنوان می‌کند: زمانی که شما غذایی حاوی نان و برنج می‌خورید و پس از آن شیرینی مصرف می‌کنید، باید به این نکته توجه داشته باشید که نان و برنج به تنهایی قند خون را تا حدی بالا می‌برد و باعث ترشح انسولین نیز می‌شود، اگر بعد غذا، شیرینی هم بخورید قند خون‌تان به شدت بالا می‌رود، در نتیجه انسولین بیشتری ترشح می‌شود. این باعث می‌شود که قند خون‌تان به یکباره بالا برود و به علت ترشح انسولین یکباره پائین بیاید.

این پزشک با بیان این که برخی افراد عنوان می‌کنند خوردن شیرینی پس از غذا باعث هضم بهتر است، تاکید می‌کند: این درست نیست و خوراکی شیرین، غذا را هضم نمی‌کند، بلکه به دلیل تغیرات در سطح قند خون این حس به افراد دست می‌دهد که غذایشان هضم شده است. برای هضم غذا، زمان لازم است و به سرعت این مساله رخ نمی‌دهد. بعد از تغییرات در سطح قند خون فرد زودتر احساس گرسنگی می‌کند.

مظاهریون همچنین درباره خوردن آب به همراه غذا می‌گوید: اگر آب را همراه یا بلافاصله پس از غذا بخوریم شیره‌های گوارشی رقیق می‌شود، در نتیجه شیره‌های گوارشی توانایی خود را در هضم و جذب غذای مصرفی از دست می‌دهند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->